Jak pozbyć się cellulitu

  • Start
  • Korzyści
  • Jak to działa
  • Gwarancje
  • Pytania i odpowiedzi
  • Kobiety są za
  • Zamów
  • Kategorie

    • Cellinea (13)
    • Cellulit (14)
    • Medycyna (7)
    • Pielęgnacja (10)
    • Styl życia (11)
  • Przyjazne strony

    Sexshop
    Cellulit
  • Chmura tagów

    biodra Cellinea Cellulit ciało defekty sylwetki dieta laserowe usuwanie cellulitu likwidacja cellulitu liposukcja masaż odchudzający odsysanie tłuszczu Pielęgnacja piling pośladki preparaty antycellulitowe rozstępy skóra skórka pomarańczowa tkanka tłuszczowa zabiegi kosmetyczne zioła środki na cellulit
« Cellulit? skąd się właściwie wziął?
Walka z cellulitem. »

Japoński sposób na cellulit.

1
Głosuj

Czy często zastanawiałyśmy się dlaczego skóra japońskich kobiet wydaje się być wolna od cellulitu? Ponieważ w krajach kwitnącej wiśni wszystko, a zwłaszcza jadłospis, jest doskonale zrównoważone. Energię, którą organizm pobiera z jedzenia, można podzielić na wie grupy: „Yin”- pomaga pozbyć się toksyn i „Yang”- stymuluje metabolizm, oraz pobudza organizm do spalania tkanki tłuszczowej. Dobrze skomponowany posiłek może więc śmiało walczyć z cellulitem, a także osiągnąć wymarzoną sylwetkę i to bez liczenia kalorii.

Sprawny drenaż tkanek jest sposobem na poprawę funkcjonowania układu limfatycznego, co w konsekwencji zmniejsza „poduszki” cellulitu. Wspomaga usuwanie zbędnych produktów przemiany materii oraz nadmiar płynów z organizmu. To właśnie od sprawności układu limfatycznego zależy elastyczność tkanki łącznej. Gdy mamy sprawne mikrokrążenie i w związku z tym odpowiedni przepływ płynów, wtedy ich nadmiar nie będzie się gromadził i wiązał z włóknami kolagenowymi występującymi w komórkach tłuszczowych, co objawia się gruzełkowatym ciałem, czyli cellulitem.

Japońska dieta

Dieta w Japonii zawiera mnóstwo warzyw, które zapobiegają gromadzeniu się nadmiaru płynów w tkankach. Są to przede wszystkim zielone warzywa, a także rzepa oraz zioła: mniszek oraz pokrzywa. Mniszek mimo, że jest trochę gorzki w smaku, spożywany w sałatkach błyskawicznie wygładza skórę ud. Najbardziej polecany jest w parze z pokrzywą. Jej surowe listki można dodawać do sałatek i kanapek, można również gotować w zupie.

Grzyby shiitake to w krajach azjatyckich symbol długowieczności, ze względu na ich właściwości pobudzające układ immunologiczny, czyli odpornościowy. W ich skład wchodzi substancja czynna o nazwie lentinan, która nie tylko wzmacnia odporność, ale również obniża poziom cholesterolu i zapobiega utracie jędrności tkanek. Grzyby shiitake są doskonałym źródłem błonnika, żelaza, białka i selenu. Świeże grzyby są również źródłem witaminy C, która wspomaga produkcję kolagenu, odpowiedzialnego za jędrność skóry.

Świeże, zielone nasiona fasoli i groszku mają właściwości odwadniające i oczyszczające płyny ustrojowe. Należy pamiętać, że zielone strąki fasoli zawierają więcej karotenu niż żółte. Z kolei żółtostrąkowe mają delikatniejszy smak i zawierają więcej witamin z grupy B potrzebnych skórze. Wszystkie rośliny strąkowe ułatwiają wydalanie toksyn oraz zapobiegają zatrzymywaniu wody w organizmie. Warto więc spożywać je jak najczęściej, można robić z nich sałatki, dodawać do zup, a nawet spożywać jako przekąski.

Soja w Japonii nazywana jest „mięsem z pół”, a w Chinach „królową wszystkich roślin” bądź „żółtym klejnotem”. Zajmuje szczególne miejsce w kuchni narodowej tych krajów. Także potrawy z soi zapewniają Japonkom gładkie, pozbawione cellulitu ciało. Soja bogata jest w fitosterole , które są jednym z ważniejszych składników warstwy lipidowej skóry. Naprawiają one barierę lipidową, chroniąc skórę przed procesami starzenia, a także m.in. i wiotczeniem. Wygładzają skórę i nawilżają. Chronią skórę przed toksycznymi substancjami, współdziałają z naturalnymi składnikami tkanek skóry, a także łagodzą zmiany wywołane menopauzą. Warto dostarczać ją organizmowi pijąc mleko sojowe czy jedząc tofu.

Bez względu na to, czy są zielone, brunatne, czerwone, morskie czy słodkowodne- wszystkie glony zawierają składniki cenne dla skóry. Ich skład jest bardzo podobny do składu skóry, dlatego organizm doskonale je toleruje, gdy są zawarte w kosmetykach.

Dieta bogata w grzyby, glony, soję i warzywa ma pozytywny wpływ na skórę i mikrokrążenie, działając na przyczyny cellulitu. „Pomarańczowej skórce” sprzyjają braki witamin, minerałów i innych składników odżywczych lub trudności w ich dotarciu do komórek. Dlatego warto wypróbować sprawdzone i bezpieczne tabletki na cellulit o nazwie Cellinea. Jest to jedyny tak skuteczny sposób na cellulit!

Tagi: Cellulit, skórka pomarańczowa, tkanka tłuszczowa


Podobne artykuły

  • Koszmar odchudzania.
  • Sposób na cellulit i rozstępy.
  • Cellulit – choroba czy defekt kosmetyczny?
  • Walka z cellulitem.
  • Zdrowa likiwdacja cellulitu

Ten wpis został opublikowany piątek, 21 Maj 2010 o 19:51 i jest zaszufladkowany do kategorii Cellinea, Cellulit, Styl życia. Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzezkanał RSS 2.0. Możesz dodać odpowiedź lub trackback ze swojej strony.

Jedna odpowiedź do “Japoński sposób na cellulit.”

  1. 1engineer mówi:
    13 stycznia 2022 o 00:06

    1stainless…

    …

Dodaj odpowiedź

Kliknij tutaj, aby anulować odpowiadanie.

 

You need to log in to vote

The blog owner requires users to be logged in to be able to vote for this post.

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.

Powered by Vote It Up